scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vanuit Melbourne: 'Ik ben erg blij met wat ik nu heb'

Gepubliceerd op 21 maart 2024 door Niels Hendrix

Na een reis van bijna 24 uur vanuit Monaco is Max Verstappen in Melbourne gearriveerd voor de Australische Grand Prix, die komend weekend op het programma staat. Heb je geen last gehad van een jetleg, Max? “Het gaat okay. Ik ben dinsdagavond gearriveerd. Eerder arriveren helpt mij niet echt met een jetlag. Je moet jezelf dwingen om op het juiste moment naar bed te gaan. Ik heb genoeg geslapen, maar het is nooit ideaal.”

Van de laatste twintig races heb je er maar liefst negentien gewonnen. “Als we het kampioenschap maar winnen, daar draait het om”, reageert Max. “Het zijn absoluut ongelooflijke cijfers en daar ben ik blij mee, maar daar ben ik niet teveel mee bezig. Ik benader elk raceweekend om opnieuw het beste uit mezelf te halen. Dit jaar is voor mij de beste start van een seizoen geweest.”

Uitvalbeurten zijn zeldzaam. Je laatste DNF was twee jaar geleden, hier in Australië. Max zegt: “De auto is absoluut betrouwbaar. Ik wil het niet jinxen, maar tot nu toe is dat een heel sterk punt van ons team gebleken. Dat hopen we vast te houden.”

Denk je dat je met een auto van een ander team ook voor het kampioenschap zou kunnen strijden? Max: “Over dat soort dingen denk ik niet echt na. Ik ben erg blij met wat ik nu heb. Natuurlijk hebben we op dit moment de beste auto op de grid en willen we zoveel mogelijk winnen. Daar richten we ons op.“

Hoe is het om met zo’n goede auto te rijden? Max antwoordt: “Ik denk dat elke auto die je tot de limiet pusht, een uitdaging is om te besturen. Je probeert de limieten op te zoeken van glijden en blokkeren. Maar over het algemeen is de RB20 een ontzettend fijne auto om mee te werken. We hebben alle redenen om blij te zijn met zo’n goede auto en zoveel goede mensen in ons team die constant hard werken om tot deze geweldige resultaten te komen. Daar richt iedereen zich op.”

Hoe vind je het Albert Park Circuit? Max: “Het is een mooi circuit, er zijn veel hogesnelheidsbochten. De DRS-zones helpen qua inhaalmogelijkheden. De meest recente aanpassingen aan de kerbstones en het asfalt hebben zeker geholpen om het circuit beter te maken. En de grote aantallen fans langs de baan zijn geweldig om te zien natuurlijk.”

Vooruitkijkend op de actie op de baan, wat verwacht je dan? “Vorig jaar ging het hier ook goed en ik hoop dat we weer een sterk weekend kunnen hebben”, aldus Max. “De auto presteert goed. Het gaat erom die ook hier optimaal af te stellen, de balans te vinden en je comfortabel voelen in de auto. Je moet het juiste compromis vinden tussen de snelle en langzame bochten. We rijden hier met de zachtste compound banden en moeten de beste strategie zien te bepalen. Dat is belangrijk. Als alles samenvalt, staan we er goed voor.”

Prijsvraag Australische GP: win door Max gesigneerde Verstappen.com Racing cap!