scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Niet alleen Max, maar ook Jos in actie in F1-auto in Oostenrijk

Gepubliceerd op 14 juni 2024 door Niels Hendrix

Over twee weken is het zover en kleurt de prachtige bergachtige omgeving van de Red Bull Ring weer oranje, wanneer tienduizenden Nederlanders afreizen naar de Oostenrijkse Grand Prix, waar Verstappen.com dit jaar maar liefst vier Max Verstappen Tribunes heeft.

Uiteraard zijn dan alle ogen van de Orange Army gericht op de verrichtingen van Max Verstappen, die in zijn Oracle Red Bull Racing RB20 voor de zege zal gaan. Maar dit jaar zal ook vader Jos Verstappen zijn opwachting maken in een Formule 1-bolide: de Red Bull RB8.

Een van de jaarlijkse hoogtepunten tijdens het weekend van de Oostenrijkse Grand Prix is de Legends Parade, die dit jaar in het teken staat van legendarische Formule 1-coureurs en iconische F1-bolides die in de afgelopen vijftig jaar de Grand Prix van Oostenrijk hebben gewonnen.

Jos neemt de honneurs van Max waar en zal met de RB8 uit 2012, met een oorverdovende V8-motor, over het circuit in Spielberg razen. Het is de auto waarin Sebastian Vettel dat jaar zijn derde wereldtitel behaalde.

Andere namen die tijdens de Legends Parade in actie komen zijn Emerson Fittipaldi in de Lotus 72, waarmee hij in 1972 de Oostenrijkse GP won. Johnny Herbert kruipt achter het stuur van de Lotus 82, die in 1982 de betreffende race won in handen van Elio de Angelis. De Red Bull RB1 wordt bestuurd door David Coulthard. De Schot won in 2001 met McLaren de GP van Oostenrijk. Tot slot neemt Gerhard Berger plaats achter het stuur van de F2002 waarmee Michael Schumacher in 2002 zegevierde in Spielberg.

Wanneer de auto’s niet op de baan rijden, zijn ze in de F1 Fan Zone te bewonderen. Daar staan ook de Lotus 79 van Ronnie Peterson en de RB14 van Max Verstappen uit 2018. De ‘warm-up’ van de Legends Parade is op zaterdag 29 juni van 17.50 tot 18.20 uur, waarna dat op zondag 30 juni nog eens dunnetjes wordt overgedaan van 12.30 tot 12.50 uur.

Je kunt er nog bij zijn om beide Verstappens live te aanschouwen, want er zijn nog enkele tickets beschikbaar voor de Max Verstappen T10 Tribune, in de laatste bocht van de Red Bull Ring. Zie: https://nl.verstappen.com/tickets/gp-oostenrijk