scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos wint de Rally van Wervik: 'We kwamen makkelijk tot snelle tijden'

Gepubliceerd op 15 juni 2024 door Niels Hendrix

Jos Verstappen heeft samen met zijn copiloot Renaud Jamoul een klinkende overwinning in de Rally van Wervik behaald. Het duo reed in het zuidwesten van België in hun Skoda Fabia RS Rally2-auto naar een riante voorsprong van 52 seconden.

Misschien nog wel belangrijker dan de dagzege was de voorbereiding voor volgende week, wanneer de Rally van Ieper op het programma staat. De Rally van Wervik wordt door velen namelijk als voorbereiding op die wedstrijd uit het Belgian Rally Championship gebruikt.

“Het ging super, top”, doet Jos uit de doeken na als eerste over de finish te zijn gekomen. “De auto voelde heel goed aan en we kwamen makkelijk tot snelle tijden. Dit was voor ons een goede test voor Ieper, waar we volgende week rijden. We hebben veel uitgeprobeerd en geleerd.” Met de wisselende weersomstandigheden en gelijkend parcours, was het inderdaad een perfecte gelegenheid om aan de afstelling van de auto voor de Ypres Rally te werken. “Ieper heeft natuurlijk veel meer stages en is een langere rally, maar aan het materiaal kan het dan niet meer liggen.”

Gaande de zaterdag nam Jos de leiding in de Rally van Wervik steeds steviger in handen. De 52-jarige coureur vervolgde: “De eerste omloop verliep wat moeilijker, omdat we hier al een tijd niet meer gereden hadden. Het was glad en je moet de bochten veel afsnijden, dus dat was even wennen. Maar aan het eind van de dag ben ik heel tevreden.”

De “12 Uren van Wervik”, zoals de rally officieel heet, bestaat uit drie verschillende klassementsproeven, die ieder vier maal werden verreden. Tijdens de eerste omloop over de stages Geluwe, Wervik en Kruiseke, noteerde Jos de tweede, eerste en tweede tijd. Davy Vanneste en copiloot Denis Squedin leidden op dat moment het klassement met 7 seconden voorsprong.

Tijdens de tweede omloop won Jos de eerste twee stages en werd hij tweede op Kruiseke. Daarmee had hij een voorsprong van 8 tellen opgebouwd op Vanneste. Met P2, P1 en P1 in de derde omloop, liep die voorsprong op tot al 22 seconden. In de vierde en laatste omloop behaalde Jos P2, P2 en P1. Zodoende wonnen Verstappen en Jamoul na de in totaal twaalf klassementsproeven met een voorsprong van maar liefst 52 seconden de Rally van Wervik.