scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos valt vanuit leidende positie uit in Rally van Wallonie

Gepubliceerd op 28 april 2024 door Niels Hendrix

Jos Verstappen stond zondag samen met zijn copiloot Renaud Jamoul aan de start voor de tweede dag van de Rally van Wallonië, onderdeel van het Belgian Rally Championship (BRC). De zaterdag werd na een sterk optreden door het duo op de eerste positie in het tussenklassement afgesloten, met 12,0 seconden voorsprong in hun Skoda Fabia RS Rally2-auto

Maar in de vierde van negen resterende klassementsproeven sloeg het noodlot toe. Met twee lekke banden moest 52-jarige Nederlandse coureur noodgedwongen vanuit leidende positie – met op dat moment 39,6 seconden voorsprong – opgeven.

Jos begon de tweede dag met een voorsprong van 12,0 seconden op Adrian Fernémont, die er daarvan 5,5 wist af te snoepen op de eerste proef van de dag (Naninne) door die als snelste af te sluiten, voor de Nederlander op P2. Echter had de lokale held Fernémont daarbij een gebroken voorwielophanging opgelopen en moest hij de strijd staken. Zodoende schoof Maxime Potty op naar de tweede plek in het algemeen klassement, maar wel op 31,8 seconden achterstand op Verstappen.

“Voor mij zijn de proeven vandaag weer nieuw. Het was soms ontzettend glad. Die kennis van de stages probeer ik nu op te doen”, liet Jos weten.

Op Fernelmont-Eghezée, de tweede stage van de dag, noteerde Jos de derde tijd. Op Vedrin, de derde klassementsproef, was Jos de snelste. In het algemeen klassement was Niels Reynvoet ondertussen Potty gepasseerd, echter stond eerstgenoemde op dat moment op 39,6 seconden achterstand op Verstappen.

In de tweede omloop ging het echter mis voor Verstappen op Naninne. Pech leverde twee lekke banden op, waarna er noodgedwongen opgegeven moest worden in een rally waarin Jos op weg leek naar een zekere zege.

De strijd voor de overwinning ging daarna verder tussen Reynvoet, Potty en Cedric Cherain. De laatste leek aan het langste eind te gaan trekken, maar in de laatste stage wist Reynvoet dankzij de ingezette regen alsnog de overwinning naar zich toe te trekken ten koste van Potty. Cherain completeerde het podium in de Rally van Wallonië, die in totaal 20 klassementsproeven bedroeg.