scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos negende in Spaanse Rally La Nucia: 'Heb me vermaakt en veel geleerd'

Gepubliceerd op 04 november 2023 door Niels Hendrix

Jos Verstappen heeft zich samen met copiloot Renaud Jamoul op Spaanse bodem aan de Rally La Nucia gewaagd. Daarin finishte de 51-jarige coureur in zijn Skoda Fabia RS Rally2-auto op de negende plaats.

“Ik heb me absoluut vermaakt”, vertelt Jos aan Verstappen.com. “Het parkoers was heel anders dan waar ik tot nu toe op heb gereden. Het is berg op en berg af met de ene bocht na de andere. Ik denk dat ik in twee dagen meer bochten heb gemaakt dan in de rest van het jaar bij elkaar. Dat was wennen voor mij, zeker toen we vrijdagavond in het donker reden. Ik heb weer heel veel geleerd.”

Jos vervolgt: “Het was echt een mooie rally om te rijden en het niveau van de deelnemers ligt erg hoog. Degenen die om de prijzen meedoen, rijden ook vooraan in het wereldkampioenschap rally. Ik ben tevreden met de opgedane kennis en het resultaat, zeker omdat ik het parkoers niet kende. Alles liep verder prima, de samenwerking met Renaud liep lekker en de auto was weer top.”

De Rally La Nucia werd op vrijdag en zaterdag verreden door het bergachtige landschap in de Spaanse provincie Alicante. Op beide dagen stonden er zes proeven over het asfalt op het programma, waarbij er ook drie door de duisternis gereden werden, op vrijdagavond. De drie stages Tárbena-Rates, Vall de Ebo-Pego en Xaló-Bernia werden op vrijdag ieder twee maal aangedaan. Net zoals op zaterdag twee keer over Torremanzanas-Benifallim, El Rebolcat en Tudóns-Relleu gereden werd.

Jos, die voor het eerst aan een rally in Spanje deelnam, liet vooraf weten: “Het zal moeilijk worden voor mij, want dit soort wegen kennen we niet in België en Nederland.” De Limburger begon met P13, P11 en P9, waarna in het donker P14, P13 en P9 gescoord werden. Zo stond Jos na de eerste dag op P9 algemeen.

Op zaterdag begon Jos met P9 en P10, waarna er op stage 9 een deelnemer crashte en de proef geneutraliseerd werd. Zo werd Jos daar P10 toebedeeld. In de laatste omloop wist Jos P8, P9 en P10 te scoren en zo eindigde de Nederlander op de negende plaats algemeen, na in totaal ruim 151 kilometer te hebben afgelegd in een tijd van 1:32:51.4. De Spanjaarden Jose Suarez met copiloot Alberto Iglesias schreven de Rally La Nucia op hun naam.