scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Sergio Perez tot en met 2026 bij Oracle Red Bull Racing

Gepubliceerd op 04 juni 2024 door Niels Hendrix

Oracle Red Bull Racing heeft bekendgemaakt dat Sergio Perez zijn bestaande contract met het team met twee jaar heeft verlengd tot en met 2026.

De 34-jarige Perez heeft vijf overwinningen op zijn naam staan met Oracle Red Bull Racing, 29 podiumplaatsen en drie pole posities, waaronder de eerste pole voor een Mexicaanse coureur.

CEO en teambaas Christian Horner liet weten: “Nu is een belangrijk moment om onze line-up voor 2025 te bevestigen en we zijn erg blij om de samenwerking met Checo voort te zetten. Continuïteit en stabiliteit zijn belangrijk voor het team en Checo en Max hebben een robuuste en succesvolle samenwerking. Zij hebben het team vorig jaar voor het eerst een een-tweetje in het wereldkampioenschap bezorgd. Checo heeft een sterke start van het seizoen 2024 gekend met tweede plaatsen in Bahrein, Saudi-Arabië en Japan, en het podium in China.”

Horner vervolgde: “De afgelopen races zijn zwaar geweest. De grid komt alsmaar dichter bij elkaar, maar we hebben vertrouwen in Checo en kijken uit naar zijn terugkeer naar de bewezen vorm en zijn prestaties die we zo vaak zien. Vorig jaar was een uniek seizoen en we zullen hard moeten werken om onze titels te verdedigen, maar we zijn verzekerd van onze line-up en van het team als geheel, wat noodzakelijk is in wat een zwaarbevochten kampioenschap lijkt te worden.”

In een reactie zei Perez: “Ik ben erg blij om mijn toekomst aan dit geweldige team te kunnen wijden. Het is een uitdaging als geen ander om te racen voor Oracle Red Bull Racing, zowel op de baan als daarnaast. Ik ben blij dat ik hier mag blijven om onze reis samen voort te zetten en nog twee jaar bij te dragen aan de geweldige geschiedenis van dit team. Deel uitmaken van het team is een enorme uitdaging, waar ik van houd. We hebben dit jaar een geweldige uitdaging en ik heb het volste vertrouwen in het hele team en een rooskleurige toekomst. Ik ben enthousiast om daar deel van uit te maken. Ik wil iedereen bedanken voor al het vertrouwen dat ze in mij stellen. Dat is groot en ik wil het terugbetalen met uitstekende resultaten, zowel op de baan als daarnaast. Ik denk dat we nog veel werk te doen hebben, we hebben nog veel meer kampioenschappen om samen te winnen.”