scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vanuit Canada: 'We hebben nog steeds een snelle auto'

Gepubliceerd op 06 juni 2024 door Yvonne Huijs

Max Verstappen is gearriveerd in Montreal voor de Grand Prix van Canada, die zondag wordt verreden. De focus lag donderdag echter grotendeels op de nieuwe F1-regels voor 2026 die eerder op de dag werden gepresenteerd door de FIA. Daarin werd onder andere bekend gemaakt dat de auto’s iets kleiner en lichter zullen zijn. Max werd in Montreal gevraagd naar zijn mening over de nieuwe regels. Max: “We wisten al een tijdje waar het op ging lijken. Ik sta een beetje in het midden. Hopelijk is het goed voor het racen. We zullen zien of we de goede kant op gaan of niet. Het is nog een vraagteken voor iedereen, niemand weet hoe goed het gaat zijn. Maar ik ben er nog niet te veel mee bezig. We zitten nog in 2024. We hebben dit jaar nog genoeg te doen."

Max vervolgt: “Hoe langer je de regels gelijk houdt, hoe dichter alles naar elkaar toe gaat groeien. Het is aan de andere kant belangrijk om nieuwe fabrikanten aan te trekken, dus op een gegeven moment moet er iets gebeuren.”

Er was nog meer nieuws deze week. Eerder kwam ook naar buiten dat Oracle Red Bull Racing het contract met Sergio Pérez tot en met 2026 heeft verlengd. Daarover zegt Max: “We hebben altijd goed samengewerkt. Het brengt ook rust in het team om te weten wat volgend jaar brengt. Het functioneert goed zo binnen het team. Uiteindelijk denk ik dat dat heel belangrijk is. Als je goed kan samenwerken en het beste resultaat eruit haalt voor het hele team, dan moet je dat gewoon behouden.”

Het is bijna twee weken geleden sinds Max als zesde eindigde in Monaco. Kan de regerend wereldkampioen dit weekend een beter resultaat neerzetten? “Het kost tijd”, zegt Max hierover. “Ik wist altijd dat Monaco niet makkelijk ging worden. Maar we hebben nog steeds een snelle auto. Sommige circuits werken beter voor ons dan andere circuits. We moeten nu stap voor stap dingen verbeteren. Je moet dingen opnieuw ontwerpen en met nieuwe ideeën komen. Het is ‘work in progress’. Ik ben blij met wat we hebben gedaan na Monaco. We gaan de goede richting op. En het is nog een lang seizoen.”

Wat kan Max dit weekend laten zien in Canada? “Het is moeilijk om te zeggen met het weer”, zegt hij. “Het kan uitdagend zijn in de kwalificatie. Maar we hebben een goede voorbereiding gehad. We weten waar we aan moeten werken als team.” Er is kans op een bui dit weekend in Montreal. Hoopt Max op een regenrace dit weekend? De Oracle Red Bull Racing-coureur laat weten: “Het maakt mij niets uit of het een droge of natte race wordt. Het is allebei goed.”