scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Horner na tweede plek op Silverstone: 'Een geweldige prestatie'

Gepubliceerd op 07 juli 2024 door Julien Lemmen

Het team van Oracle Red Bull Racing kende een lastig weekend in Silverstone. Door een goede race en een uitstekende strategie kon Max Verstappen toch nog een tweede plaats uit het vuur slepen.

Teambaas Christian Horner laat na afloop van de race weten: "Het was een spannende race, waarbij het ene moment leek alsof we uit de race lagen en het volgende moment deden we weer volop mee. We hadden de strategie vandaag precies goed uitgevoerd, vooral het punt waarop we de intermediates, de slicks en daarna de harde band gebruikten. Als de race een paar ronden langer had geduurd, was het resultaat misschien anders geweest, maar het was nog steeds een geweldige prestatie. De pitmuur en de coureurs werken erg goed samen. Max geeft natuurlijk door wat er aan de hand is, maar de pitmuur heeft meer informatie en ze communiceren allebei en zijn in staat om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen."

Horner vervolgt: "We zullen onze prestaties moeten analyseren, want de snelheid van ons en de andere teams ging alle kanten op tijdens de race, maar het kwam een beetje in balans toen de baan droger werd. De Grand Prix van Groot-Brittannië is altijd een speciaal weekend en ook een dikke proficiat aan Lewis voor een geweldige race op zijn thuiscircuit."