scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vanuit Spa: 'Ik wist dat het eraan zat te komen'

Gepubliceerd op 25 juli 2024 door Niels Hendrix

De enerverende race in Hongarije was nog het gesprek van de dag tijdens de mediadag in België. Zo ook tijdens het drukbezochte Red Bull Energy Station, waar Max Verstappen ten overstaan van tientallen journalisten zijn verhaal deed.

“Volgens mij zaten we verkeerd qua strategie”, aldus Max over de race op de Hungaroring. “Ik ben erg gedreven, zoals iedereen in ons team. We streven altijd naar het perfecte resultaat. Het is ontzettend moeilijk om dat alle races te presteren, ondanks dat we vorig jaar dat bijna voor elkaar kregen. Maar als het niet loopt zoals het zou moeten, vind ik het normaal om daar je frustratie over te kunnen uiten. Dat is wat ik deed. Als je vol adrenaline zit in een race waarin het niet loopt zoals je wil, uit je je frustratie. Ook na afloop hebben we het erover gehad dat we niet alles optimaal uitgevoerd hadden tijdens de race. Daar leren we van en dan gaan we weer verder.”

De RB20 had een upgrade gekregen op de Hungaroring. Als Max gevraagd wordt of daar het volledige potentieel van benut is, laat hij weten: “Terugkijkend hadden we in Hongarije wat dingen anders kunnen doen, ook qua afstelling van de auto. Er zijn wat dingen die we uitzoeken. Hopelijk leren we ervan. Misschien hebben we daar nog niet het maximale uit weten te halen. Hopelijk hebben we hier in België een meer vlekkeloos weekend.”

Niet alle upgrades die in Hongarije door Oracle Red Bull Racing geïntroduceerd zijn, zullen dit weekend in België gebruikt worden, zo bevestigt Max: “Dat klopt. Sommige onderdelen zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor een bepaald type circuit.”

Het is waarschijnlijk dat de drievoudig Formule 1-wereldkampioen op Spa-Francorchamps een inhaalrace te wachten staat, indien er dit weekend een gridstraf van tien startplekken genomen wordt. Eerder dit jaar tijdens de Grand Prix van Canada werd er namelijk vroegtijdig een krachtbron afgeschreven.

“Ik wist natuurlijk dat het eraan zat te komen, dus het is geen verrassing voor me”, zegt Max. Gevraagd of Spa een ‘goed’ circuit is om een dergelijke penalty te incasseren, vervolgt hij: “Daar komen we op zondag natuurlijk achter. Sommige circuits zijn beter dan andere. Op een stratencircuit wil je geen motorstraf hebben dus het zal zeer waarschijnlijk hier gebeuren.”

Het zal in dat geval moeilijk worden om nog voor de zege te kunnen strijden, aldus Max: “Als je naar onze laatste twee races kijkt, dan waren we niet bepaald de snelsten. Dus ik zou niet zeggen dat we met tien plaatsen straf we nog een kans op de overwinning hebben. Maar een race kan altijd op zijn kop komen te staan als er dingen gebeuren. Dus je moet er met open vizier ingaan en er het beste van proberen te maken.”

“Ik weet op dit moment ook niet hoe we competitief we hier zullen zijn”, vervolgt Max. “Er ligt op een paar plekken ook nieuw asfalt, dus het is ook nog een afwachten hoe de banden daar op reageren. Er zijn dus nog vrij veel vraagtekens. Het weer bijvoorbeeld ook. Er wordt voor vrijdag en zaterdag behoorlijk wat regen verwacht. We zullen zien wat het weer doet, hoe alles zicht gedurende het weekend ontwikkelt en hoe competitief we zijn. We gaan het zien. Het is lastig te voorspellen op dit moment.”

Voor de snelle beslissers is er nog een kans om erbij te zijn als Max door de Belgische Ardennen raast. Er zijn nog enkele tickets voor de Max Verstappen Tribune, bij Pouhon, beschikbaar via https://nl.verstappen.com/tickets/gp-belgie

Prijsvraag Belgische GP: win een door Max Verstappen gesigneerde Verstappen.com Racing cap!