scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos wint zes van de tien proeven in Rally de la Famenne

Gepubliceerd op 18 augustus 2024 door Niels Hendrix

Jos Verstappen heeft samen met zijn copiloot Renaud Jamoul zes van de tien proeven in Rally de la Famenne gewonnen, maar eindigde desalniettemin in het klassement in het achterveld. Door een schuiver kon vanwege schade namelijk aan drie stages niet worden meegedaan.

Het duo ging direct goed van start in hun Skoda Fabia RS Rally2-auto, in Verstappen.com Racing kleuren. De eerste proef, Rochefort over 16,6km, werd winnend afgesloten. Zo ook Lamsoul (11,3km) en Gerny (12,8km), waarna de eerste omloop erop zat.

Ook de tweede maal dat Rochefort werd aangedaan was Verstappen het snelste, waarmee een riante voorsprong van in totaal één minuut op de eerste belager was opgebouwd. Daarna sloeg op Lamsoul het noodlot toe. Een schuiver veroorzaakte schade, waarna er op de stages 5, 6 en 7 vanaf de zijlijn toegekeken moest worden.

In stage 8, wederom op Lamsoul was er eerherstel met de snelste tijd. Met tenslotte nog een tweede en eerste plek in de laatste twee proeven, konden Jos en Jamoul alsnog goed afsluiten ondanks dat ze in het klassement in het achterveld eindigden. Kris Princen en zijn copiloot Peter Kaspers wisten de Rallye de la Famenne op hun naam te schrijven.