scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vanuit Singapore: 'Stapje vooruit in Bakoe'

Gepubliceerd op 19 september 2024 door Niels Hendrix

Max Verstappen stond op de donderdag in Singapore de internationale pers te woord. Aan de drievoudig Formule 1-wereldkampioen werd gevraagd of hij zijn eigen races ook terugkijkt. Max liet weten: “Dat ligt eraan. Meestal kijk ik mijn races terug om te bekijken wat er beter had gekund. Soms heb je daar meer tijd voor en kun je er wat dieper induiken. De race in Bakoe had ik nog vers in m’n geheugen en heb ik niet volledig teruggekeken. Het was ook niet mijn meest enerverende race.”

Max finishte in Azerbeidzjan als vijfde, terwijl zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Perez in de RB20 op weg naar een mogelijk podium helaas samen met Carlos Sainz crashte. Er lijkt progressie geboekt bij Oracle Red Bull Racing.

Max vertelt: “We willen vanaf nu natuurlijk stappen vooruit blijven zetten. Waar en wanneer is afwachten. We willen de balans weer op orde krijgen en Bakoe was al een stapje vooruit, dus die weg moeten we voortzetten. Na dit weekend duurt het een paar weekenden tot de volgende Grand Prix, waarin we hopelijk meer verbeteringen kunnen doorvoeren. Er zijn nog wat races te gaan waarin we de auto kunnen verbeteren en dat zal ook helpen voor volgend jaar.”’

In vervolging daarop, zegt Max: “Ik wil graag met het team de auto sneller maken en een betere balans erin krijgen. Als we dat voor elkaar krijgen, weet ik dat we weer erg competitief zullen zijn. Dat is het enige wat we kunnen doen. Als we iets beter weten te presteren, maakt dat ons leven veel gemakkelijker.”

Het Marina Bay Street Circuit heeft Red Bull de laatste jaren niet goed gelegen, zo bevestigt ook Max: “Ik weet dat het in Singapore niet ons gemakkelijkste weekend gaat worden. Het is hier hobbeliger en onze auto gaat gewoonlijk niet heel goed over kerbstones en hobbels. Maar we hebben de race van vorig jaar geanalyseerd en bekeken wat er beter kan en dat proberen we dit weekend voor elkaar te krijgen. Vorige week in Bakoe hebben we de auto al stabieler weten te maken, dat was positief. Hopelijk kunnen daarop voortbouwen.”

Tenslotte, Max, wanneer is de Grand Prix van Singapore voor jou een geslaagd weekend? “Mijn weekend is geslaagd als ik uitloop in het kampioenschap”, besluit Max.

Prijsvraag GP Singapore: win een door Max Verstappen gesigneerde Red Bull Racing cap!