scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos na vrijdagavond aan de leiding in Hellendoorn Rally: 'Auto gaat goed'

Gepubliceerd op 20 september 2024 door Niels Hendrix

Jos Verstappen kende een voortvarende start in de Hellendoorn Rally, die op vrijdagavond met een zestal klassementsproeven van start ging. De 52-jarige coureur leidt het algemeen klassement samen met zijn copiloot Renaud Jamoul in zijn Skoda Fabia RS Rally2-auto. Op zaterdag staan er nog tien proeven op het programma. Verstappen verdedigt dan een voorsprong van vier seconden op Bernhard ten Brinke.

“De auto gaat goed, maar alles moet kloppen natuurlijk. Het zal spannend worden, we zullen het zien, de snelste wint zaterdagavond”, vertelt Jos, die al zin heeft in de tweede dag. “Hellendoorn is een leuke rally om te rijden. Het is een mooie omgeving en het zijn mooie stages, het is leuk om weer hier te zijn.”

Op vrijdagavond rond 19.00 uur stond het duo met startnummer 2 klaar voor de eerste klassementsproef, Klein Kromhof. Die werd meteen winnend afgesloten op 1,3 sec. voor de ervaren en sterke coureur Bernhard ten Brinke. Op de tweede proef, Schuttingdeal, waren de rollen omgedraaid en was Ten Brinke 4,3 sec. sneller. Op de derde stage van de eerste omloop, Teunis, ging Ten Brinke de fout in en verloor hij 18 seconden op Verstappen, die zodoende een voorsprong van 15 seconden had op zijn voornaamste belager. Op dat moment stond Roger Hodenius nog knap tweede in het algemeen klassement.

“Ik wil de vrijdagavond goed doorkomen, want ik vind het iets moeilijker om in het donker te rijden. Je hebt dan veel tegenlicht en het is gewoon lastiger om alles te zien”, licht Jos toe, terwijl hij het klassement aanvoert. “Ik mag wel iets aan tijd verliezen vanavond, dat vind ik niet erg. Zaterdag is er een nieuwe dag, bij daglicht.”

De tweede omloop begon voortvarend voor Verstappen en Jamoul met wederom P1 op Klein Kromhof. Ten Brinke, de winnaar van de vorige editie van de Hellendoorn Rally, volgde op 2,6 sec. Op Schuttingdeal, waar Jos tweede werd, pakte Ten Brinke weer tijd terug, ditmaal 6,3 seconden. Daarmee steeg hij naar P2 algemeen, ten koste van Hodenius. De zesde en laatste proef van de avond, Teunis, ging na 23.00 uur van start en werd ook door Ten Brinke op z’n naam geschreven. Jos volgde op 7,3 seconden en zodoende gaat Jos na de eerste dag van de Hellendoorn Rally aan de leiding met nog 4,1 sec. voor op Ten Brinke.