scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Lawson vervangt Ricciardo voor de rest van het seizoen

Gepubliceerd op 26 september 2024 door Julien Lemmen

Daniel Ricciardo wordt voor de resterende zes Grands Prix van het seizoen vervangen door Liam Lawson, zo heeft het team van RB vandaag bekendgemaakt.

Het nieuws komt niet geheel als een verrassing. Gedurende het afgelopen weekend in Singapore waren er al hardnekkige geruchten over een mogelijk gedwongen vertrek van de goedlachse Australiër. Nadat Ricciardo de race afsloot op de achttiende plaats en met de snelste raceronde achter zijn naam, moest hij voor de camera’s zijn tranen in bedwang houden, wat het naderende vertrek al verraadde.

Met de bevestiging van het team van RB vandaag komt er voorlopig een einde aan de Formule 1-carrière van Ricciardo. De 35 jarige Australiër reed 257 Grands Prix en noteerde acht overwinningen, waarvan zeven voor het team van Red Bull Racing. Tevens was hij van 2016 tot en met 2018 teamgenoot van Max Verstappen bij het team uit Milton Keynes.

De plek van Ricciardo wordt overgenomen door Liam Lawson. De 22 jarige Nieuw-Zeelander mocht vorig jaar al zijn Formule 1-debuut maken, ook toen als vervanger voor Daniel Ricciardo, die vijf races aan de kant stond met een polsblessure. Lawson deed het niet onverdienstelijk door twee punten te pakken in Singapore en hij bleek tevens zeer gewaagd aan teamgenoot Yuki Tsunoda.