scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vanuit Austin: 'Elke race is belangrijk'

Gepubliceerd op 18 oktober 2024 door Niels Hendrix

Na een pauze van vier weken keert het Formule 1-circus terug in de Verenigde Staten voor een sprintraceweekend op Circuit of the Americas. “Het was een relaxte tijd, waarin ik ook m’n rust heb gepakt en leuke dingen heb ondernomen. Dat was helemaal prima”, laat Max weten vanuit Austin in Texas.

Oracle Red Bull Racing heeft nieuwe onderdelen meegebracht voor de RB20. “We proberen ons elk raceweekend te verbeteren en dat zal zo doorgaan”, vertelt Max. “Ik wil plezier hebben en er het maximale uithalen. Elke race is belangrijk, dus ook deze. We willen hier goed presteren. We gaan zien wat de upgrades van de auto gaan brengen. Maar het asfalt op de baan is ook nieuw, minder hobbelig. Of er meer grip is, weet ik niet. Qua bandenslijtage zal het ook anders zijn, dus ook dat moeten we ontdekken.”

Vanwege de sprintrace zal er maar één vrije training zijn, waarin niet alleen de nieuwe onderdelen getest moeten worden, maar er ook een afstelling voor de kwalificaties en races gevonden moet worden. “Je moet dan meer van de data uitgaan”, legt Max uit. “Het is heel moeilijk om alles in één training te doen. Je probeert zo snel mogelijk de juiste balans en afstelling te vinden. Verder zijn we aangewezen op de data, waaruit de engineers moeten opmaken hoe goed de upgrades werken.”

Max staat 52 punten voor op Lando Norris in het kampioenschap. Maar met nog zes Grands Prix te gaan, waarvan er drie een sprintrace hebben, zijn er nog veel punten te vergeven. Max reageert: “We komen snelheid tekort op dit moment en we moeten stap voor stap vooruitgang boeken. Er zijn niet meer zoveel races te gaan. Ik heb er vertrouwen in dat we het goed kunnen doen. Op ieder circuit is het anders. Hopelijk hebben we hier een positief weekend en zijn we competitiever dan de laatste paar races.”

Prijsvraag GP USA: win een door Max Verstappen gesigneerde Red Bull Racing cap!