scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vanuit Mexico: 'Onbekend wat we kunnen verwachten'

Gepubliceerd op 25 oktober 2024 door Yvonne Huijs

Max Verstappen stond op donderdag de internationale pers te woord in Mexico. De Nederlander kende een aantal minder goede races de afgelopen weken, maar kijkt met een positiever gevoel terug op Austin, waar hij derde werd. “Austin was een positief weekend voor mij”, zegt Max. “Zondag was minder, maar dat is iets wat we moeten analyseren. Maar over het algemeen konden we meer meevechten. De auto was competitiever. We hadden meer balans. Ik hoop dat we dit weekend ook mee kunnen doen met het gevecht en kunnen proberen om de race te winnen.”

Max wist al vijf keer eerder te winnen in Mexico. Daarover zegt hij: “Ik kijk niet graag terug naar wat we hebben bereikt op een circuit, want dit jaar is heel anders. Veel auto’s zijn veel competitiever, ook in de race. Het is onbekend wat we kunnen verwachten. De laatste races waren moeilijk, ook al was Austin een veel positiever weekend. Maar op zondag kwamen we nog wat tekort. We waren te langzaam. We moeten begrijpen waarom dat zo was. Dan hebben we misschien weer een kans. Ik vind het hier leuk. Ik heb hier goede races gehad. Maar het is te vroeg om te zeggen dat ik hier voor de winst kan gaan.”

Max kreeg van de pers veel vragen over zijn strijd met Lando Norris in de laatste ronden van de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij moest flink verdedigen tegen de Brit. Max: “Ik had niet echt verwacht dat ik hem nog achter me kon houden. Ze waren een stuk sneller en ik had geen grip aan de voorkant. Het was heel moeilijk om te verdedigen en in te remmen. Ik heb er alles aan gedaan en uiteindelijk zijn we er toch voor gefinisht met die penalty.”

De penalty was een belangrijk terugkerend onderwerp tijdens het persmoment. Wanneer aan Max wordt gevraagd hoe hij nu kijkt naar de tijdstraf voor Norris, zegt Max: “Je mag niet buiten de witte lijn inhalen. Dat is een duidelijke regel. Ik heb het zelf ook gedaan in het verleden. Ik snap niet waarom er nu opeens geschreeuwd wordt om veranderingen in de regels, terwijl dit altijd al zo is geweest. In het karten, Formule 3 en Formule 1 weet je dat je niet buiten de witte lijn mag inhalen. Zo simpel is het. Ik verzin de regels niet. Ik volg ze zoveel mogelijk. Er zijn wel veel regels. Maar ik kan ook de andere kant zien. Als er te weinig regels zijn, willen mensen weer meer regels.”

Prijsvraag GP Mexico: win een door Max Verstappen gesigneerde Red Bull Racing cap!