scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos finisht als vijfde in Rallye du Valais in Zwitserland

Gepubliceerd op 26 oktober 2024 door Niels Hendrix

Jos Verstappen reed op vrijdag en zaterdag samen met copiloot Renaud Jamoul de uitdagende Rallye du Valais in Zwitserland. De 52-jarige coureur eindigde in zijn Skoda Fabia RS Rally2-auto op de vijfde plek. Een lekke band op de laatste stage betekende tijdsverlies en een plekje naar achteren.

Zowel op vrijdag als op zaterdag werden er drie verschillende klassementsproeven verreden, die ieder twee keer werden aangedaan. Dat bracht het op zes proeven per dag en dus twaalf in totaal. Na vrijdag stond Jos op een nette vijfde plek in het algemeen klassement, op 1:17 minuten van de Zwitser Jonathan Hirschi en navigator Mélanie Tendille. 

Op zaterdag ging het eerst van Les Valettes naar Champex (9,8km). Daarna volgden de stages La Montoz – La Côt (9,4km) en Vollèges – Martigny, die met 29,7km veruit de langste proef was. Jos voelde zich steeds meer thuis in de Zwitserse bergen en scoorde P4, P5 en P5 op de eerste omloop. Dat bracht hem zelfs op een vierde plek algemeen.

Zoals het beeld vaker is, kon Jos in de tweede ronde over dezelfde drie stages zijn opgedane ervaring meteen omzetten in snelheid en scoorde de Nederlander de derde en vierde tijd. Op de laatste proef was er echter pech in de vorm van een lekke band. Het daarmee gepaard gaande tijdsverlies van zo’n twee minuten (P22), betekende dat een zeker lijkende vierde plek uiteindelijk de vijfde werd.

Dat mocht de pret niet drukken, want er kan met een tevreden gevoel teruggekeken worden op een solide debuut in Zwitserland. Bij het opmaken van het eindklassement van de Rallye du Valais finishte het duo Verstappen en Jamoul uiteindelijk op 4:04 minuten van de winnaars Hischi en Tendille.