scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vanuit Silverstone: 'Het belangrijkste is dat ik oke ben met Lando'

Gepubliceerd op 04 juli 2024 door Johan Peeters

Na een spraakmakend weekend in Oostenrijk stond Max Verstappen op donderdag, in aanloop naar de Britse Grand Prix, de internationale media te woord op Silverstone. De drievoudig Formule 1-wereldkampioen liet voorafgaand aan de laatste race van deze triple header weten: “De commentaren door de media na de race in Oostenrijk kunnen me natuurlijk echt niks schelen. Het belangrijkste is dat ik oké ben met Lando en dat zijn we ook. We hebben meteen maandagmorgen al contact gehad en dat is eigenlijk ook heel normaal, want op zondag heb je de emoties als je net die race hebt gereden. Ik was teleurgesteld over het eindresultaat, want ik had op meer gehoopt. En Lando was natuurlijk ook teleurgesteld. Dus we hebben op maandag met elkaar gesproken en alles was redelijk snel uitgesproken.”

Op de vraag over wat er nu werkelijk besproken is, laat Max weten: “Dat we het eigenlijk over het algemeen heel mooi vonden allemaal, en dat het eigenlijk een heel licht contact was dat we hadden en dat we daarvan baalden. Maar uiteindelijk hebben we ook tegen elkaar gezegd dat we nu niet opeens heel anders naar elkaar moeten kijken met racen. Kijk, ik race natuurlijk hard en ik verdedig natuurlijk hard en zo moet ik natuurlijk ook geracet worden, vind ik, en dat deed Lando ook en daar ben ik het helemaal mee eens.”

Vooruitblikkend op het komende weekend in Silverstone laat Max tenslotte optekenen: “Het zal weer een strijd worden tussen best wel wat teams en we moeten kijken of het weer een rol gaat spelen, maar over het algemeen zal het droog zijn. Ik vind het altijd fijn om hier te rijden, er zijn veel hogesnelheidsbochten en er is best wel veel grip op het circuit.”

Prijsvraag Britse GP: win een door Max Verstappen gesigneerde Verstappen.com Racing cap!