scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos wederom op P3 te vinden aan het einde van derde dag Tour de Corse Historique

Gepubliceerd op 10 oktober 2024 door Julien Lemmen

Jos Verstappen neemt deze week deel aan de 24e editie van Tour de Corse Historique met start en finish in Porto-Vecchio op het Franse eiland Corsica. Jos rijdt samen met zijn navigator Renaud Jamoul in een Porsche 911 Carrera 3.0 RS uit 1974. Dit is een 330 pk sterke, 930 kilo wegende achterwiel aangedreven auto zonder elektronische hulpmiddelen zoals ABS. Rijdend met startnummer 33 heeft Jos tijdens de derde dag van de, in totaal vijf dagen durende, historische Rally van Corsica de derde positie in zijn klasse (H1) en de negende plaats in het algemeen klassement weten vast te houden.

Op donderdag stonden er oorspronkelijk vier klassementsproeven op het programma, maar vanwege oponthoud door grote verkeersdrukte op de verbindingsroutes, werd de tweede proef van de dag geschrapt. Op de eerste klassementsproef van Ponte Leccia naar Poggio Gavignano (27,9km) begon Jos voortvarend door op P3 te eindigen in zijn klasse en op de achtste plek in het algemeen klassement. In de twee andere proeven finishte Jos op de vierde stek in zijn klasse, steeds achter drie andere Porsche 911’s.

In het algemeen klassement staat Verstappen na ruim twee uur aan klassementsproeven, verdeeld over in totaal acht stages, op de negende plek met een achterstand van 6 minuut 30 op leider Julien Saunier, die deelneemt in een Porsche 911 3L RS. In de klasse H1 staat Jos daarmee derde. Vrijdag staan er vier proeven op het programma in de rally die zal duren tot en met aankomende zaterdag, waar de rijders na zestien klassementsproeven finishen in Porto-Vecchio.